Wintersportland Zwitserland staat bekend als een veelzijdig skiland. Het is een goede concurrent geworden van landen als Oostenrijk en Frankrijk . U vindt er kleine gezellige skigebieden, maar ook grote skigebieden. Op culinair gebied is er in Zwitserland veel te beleven. Ook op gebied van wellness en ontspanning is er voor elk wat wils. Dat maakt het ook voor niet- skiërs een aantrekkelijke plek om naartoe te reizen. Wandelaars en klimmers kunnen hier prima uit de voeten. Dit land beschikt over een indrukwekkend landschap en ongerepte natuur!

Les Quatres Vallées

Vooral het bekende skigebied Les Quatre Vallées is een grote aanrader. In Nendaz, Verbier, Veysonnaz, Thyon en Siviez vindt u een uitdaging voor elk niveau. Voor de gevorderde skiër en snowboarder is dit een heel uitgestrekt skigebied met vele freeridemogelijkheden. Er zijn tenslotte ook vele mogelijkheden voor tochten.

In Zwitserland kan je natuurlijk ook uit verschillende accommodatie mogelijkheden kiezen. Welke keuze jullie hierin maken hangt natuurlijk af van budget en vakantieverwachtingen. In de meeste streken heb je zowel appartementen, hotels als pensions. Hou er wel rekening mee dat skiën in Zwitserland gemiddeld iets duurder is dan in andere landen.

Zwitserse keuken

Natuurlijk staat Zwitserland ook al jaren bekend om haar traditionele keuken met overheerlijke gerechten zoals bijvoorbeeld raclette en kaasfondue. In de vele gezellige restaurants kunt u genieten van een breed scala aan Zwitserse en internationale gerechten. Een diner met uw familie of een stel vrienden is dan al snel een onvergetelijk succes. Ook op de skipistes kan u hier lekker en gezellig eten. 

Kortom, Zwitserse skigebieden staan garant voor kwaliteit. Zij bieden een totaalpakket aan de wintersporter. De skigebieden zijn over het algemeen hooggelegen en bieden dus een goede sneeuwzekerheid. Ook beschikken veel skigebieden over een gletsjer, wat deze sneeuwzekerheid bevordert. De Zwitserse gebieden kennen pistes voor ieder niveau skiër of snowboarder. 

We besluiten dat Zwitserland een echte avontuurlijke wintersportbestemming is met een diversiteit aan skigebieden!