• Gebied voor gevorderden
  • Prachtige Free-ride mogelijkheden
  • Ideaal voor Bourgondiers
  • Geen drukte
Ponte Di Legno – Tonale een gevarieerd, rustig skigebied

Je kan Ponte Di Legno – Tonale vinden tussen Valle Camonica (Lombardije) en Val Di Sole (Trentino). Dit gevarieerde skigebied in Italië bestaat uit 3 met elkaar verbonden dorpen rond de Passo del Tonale. Namelijk Tonale, Ponte Di Legno en Temù. Je kan in dit ruime skigebied heerlijk rondskiën via lange afdalingen tussen de prachtige natuur. Er zijn heel wat blauwe, redelijk veel rode en enkele zwarte pistes te vinden. Beginnende skiërs kunnen vanuit het dorp Tonale een aantal schitterende lange pistes volgen. Meer gevorderde skiërs kunnen vooral in het deelgebied van Ponte Di Legno terecht. Vele skiërs vinden de rust in dit skigebied zeer kenmerkend. Ook het eten op de piste is het vernoemen waard/ Er zijn vele hutjes te vinden waar je, vaak met zelfbediening , lekker kan eten. Ook de prijs- kwaliteitsverhouding van de maaltijden zijn hier zeer goed. 

Goede sneeuwkwaliteit in Ponte Di Legno – Tonale
Doordat het gebied redelijk hoog gelegen is, is de kwaliteit van de pistes vaak zeer goed. De pistes zijn heel goed geprepareerd, want Italianen houden van carven. 

Beginnende skiërs vinden vanuit het dorp Tonale een aantal schitterende lange pistes. Door de ligging op grote hoogte is de sneeuwkwaliteit op deze pistes vaak zeer goed. Wachttijden bij de liften komen ook nauwelijks voor. Dat maakt dit een top skigebied met heel veel troeven.

Activiteiten in Ponte Di Legno – Tonale

In deze dorpen zal je geen uitbundige après-ski terug kunnen vinden. Voor wie van rust houdt zijn er wel zeer gezellige wijnbarretjes. We kunnen natuurlijk ook een aanbod aan activiteiten voor kinderen of volwassen voorzien met ons eigen monitorenteam . Geef dit zeker aan in uw aanvraag .

Cijfers over Passo Tonale

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0