• Meer dan 200 km aan pistes
  • Freeride mogelijkheden
  • 4 verschillende deelgebieden
  • Gevarieerd aanbod aan pistes
Groots skigebied met uitdagende skipistes

Het skigebied Gastein behoort tot de grotere skigebieden in Oostenrijk , met in totaal meer dan 200 kilometer aan pistes (vier skigebieden). Ze zijn echter niet allemaal met elkaar verbonden. Af en toe zal er dus gebruik gemaakt kunnen worden van een skibus ( gratis met je skipas ). Met eigen vervoer kan natuurlijk ook.

Voor elk wat wils

Met recht kan gezegd worden dat dit skigebied voor ieder wat wils biedt. Zowel de beginners als de gevorderden kunnen hier prima uit de voeten. Al zijn sommige verbindingspistes behoorlijk pittig voor beginners. De echt goed geoefende skiër kan zich helemaal laten gaan op de vele rode pistes. Het is mogelijk om voor elk deel van het skigebied een dagkaart te kopen. Een skipas voor het hele skigebied Gastein kan ook, en je hebt de Ski Amadé pas waarmee je de hele regio kunt doorkruisen. Ideaal voor skiërs die ook de naastgelegen dalen willen verkennen.

De verschillende skigebieden

SportGastein: Kreuzkogel

De Kreuzkogel is met 2686 meter het hoogste punt van het skigebied. Het gebied ligt helemaal achterin het dal en is erg sneeuwzeker en meestal geopend tot begin mei. Daardoor zijn er volop freeride mogelijkheden met een magistraal uitzicht op de alpenhoofdkam.

Bad Gastein: Graukogel

Vanuit Bad Gastein gaan twee liften naar de Graukogel tot een kleine 2000 meter. Het is geen groot gebied, maar daardoor wel geliefd bij de inwoners van Gastein. Het is er rustig en biedt enkele pittige afdalingen.

Bad Gastein/Bad Hofgastein: Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel

Dit is het grootste aaneengesloten gebied van het Gasteinertal. Dit skigebied ligt verdeeld over twee bergen die met elkaar verbonden zijn en het hoogste punt ligt op 2300 meter. Daardoor is hier is veel afwisseling te vinden met enkele lange (dal)afdalingen.

Het Angertal ligt tussen beide bergen in en is uitermate geschikt voor beginners en kinderen. Er is een zeer grote oefenweide met diverse lopende banden en een kinderpark van 8000 m2.

Dorfgastein: Dorfgastein – Großarltal

Dorfgastein is het vierde gebied en deelt het skigebied met Großarl. Dit gezinsvriendelijke gebied heeft een aantal prijzen gewonnen. Je vindt hier prachtige Almhutten. Tot slot is dit een skigebied waar iedere dag wel weer een nieuwe uitdaging te vinden is.

Cijfers over Gastein- Badgastein

Aantal km pistes
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0