Wintersport in Duitsland is populairder dan ooit. Onder andere het Duitse middelgebergte Sauerland is zeer populair. De skigebieden zelf zijn veel minder sneeuwzeker door de lage ligging.  Er zijn echter grote investeringen in sneeuwkanonnen gedaan Ze zijn wel heel aantrekkelijk voor een weekend skiën door de korte afstand. . Dit alles zou de bezoekers moeten overtuigen om met een gerust hart je wintersport in Duitsland te boeken. 

Populair Sauerland

Eén ding is zeker: voor last-minute skitripjes zijn de skigebieden in Duitsland ideaal. Volg de sneeuwberichten goed en stap bij gunstig weer gewoon in je auto! Het Sauerland is een werkelijk schitterende gevarieerde skiregio. Je vindt er het skigebied van Winterberg en even hoog gelegen skigebiedjes zoals Willingen. Skigebieden in Duitsland zijn vaak vlakbij. Vanuit Brussel is bijvoorbeeld Winterberg slechts 350km rijden. 

Van de Alpen tot het Zwarte Woud

In het zwarte Woud kan je ook enkele skigebieden vinden. De grootste skigebieden hebben er tot 26 kilometer pistes. Het Zwarte Woud is een typisch middelgebergte in Duitsland. Je hoeft hier geen grote bergpassen te rijden. Aan de andere kant is het Zwarte Woud daardoor ook minder sneeuwzeker dan de Alpen. Het grootste skigebied van het zwarte woud is Feldberg. Dit kan je een echt familieskigebied noemen door de goede variatie aan pistes.

Een aparte categorie vormen natuurlijk de echte Alpen-skigebieden in Duitsland. Voor je gevoel zit je op sommige bestemmingen eigenlijk in Oostenrijk . Sommige bestemmingen zijn minder ver rijden dan de Alpen. Toch bieden ze zich aan als relatief goedkope bestemmingen. Tot slot kan je er veel mogelijkheden voor langlaufers en wandelaars vinden.