• Mondain skigebied
  • Levendig dorp met tal van restaurants en bars
  • Sfeervolle historische dorpskern
  • Ook geschikt voor wandelaars

Het Oostenrijkse Kitzbühel is een wintersportgigant. Het mondaine, maar sfeervolle resort biedt jaarlijks plaats aan duizenden wintersporters die zich hier tegoed doen aan de luxe in het dorp en de veelzijdigheid van het skigebied. Skiërs van alle niveaus kunnen terecht in het gebied dat boven bij de beroemde Hahnenkamm begint en snowboarders hebben in de Kitzbüheler Horn zelfs hun ‘eigen’ berg. Eenmaal terug in het dorp is het après-skiaanbod overeenkomstig de gemiddelde toerist: mondain.

Wintersport is dus niet het enige wat een rol speelt in Kitzbühel. Ook lekker eten en gezellig een drankje doen hoort hier bij de invulling van de dag. Kitzbühel is geen wintersportbestemming waar je voordelige pensions en vakantiehuizen vindt. Het centrum bestaat uit tal van luxe hotels met uitgebreide wellness voorzieningen. Wie optimale wintersportmogelijkheden wil combineren met exclusiviteit en een bijzondere sfeer is in Kitzbühel aan het goede adres

Ondanks het mondaine van ‘Kitz’, is er niet veel van het lokale en culturele karakter verloren gegaan. Kitzbühl straalt nog steeds warmte uit. Met 64 kabelbanen en liften, meer dan 160 kilometer afdalingen van alle niveaus met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter en een ultramodern besneeuwingssysteem, zou Kitzbühel ook zonder jetset geen slecht figuur slaan.

Je zou bijna vergeten dat Kitzbühel het skigebied deelt met het nabijgelegen Kirchberg. Kirchberg staat vooral bekend om de après-ski. Om vier uur in de middag stromen de pistes leeg en de après-ski bars vol. Wie de volgende morgen alweer vroeg bij de lift staat heeft de piste voor zich alleen aangezien veel feestgangers hun roes uitslapen.


Cijfers over Kitzbühel – Kirchberg

Aantal km piste
0
aantal liften
0
Hoogste punt
0
afstand vanaf Brussel
0