• Uitbundige après-ski
  • Langgerekt skigebied
  • Goede variatie in pistes
  • Heel kindvriendelijk
Zillertal Arena: een langgerekt skigebied

Dit skigebied in Oostenrijk is het grootste skigebied in het Zillertal. Het strekt zich uit over Zell im Zillertal via Gerlos tot aan Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. Op de 143 km pistes en 52 liften vinden skiërs & snowboarders een ruime keuze aan pistes. Zo zijn er bijvoorbeeld 43km aan blauwe pistes. Veel sneeuwzekerheid en skiën tot 2.500m garanderen een perfecte wintervakantie voor het hele gezin. Doordat er weinige vlakke stukken zijn is Zillertal Arena een ideaal skigebied voor snowboarders. 

een gevarieerd skigebied 

Het maken van tochten is in de Zillertal Arena niet ideaal. Je hebt vaak te maken met drukke verbindingsstukken. Wie het hele skigebied wil doorkruisen zal daar in het hoogseizoen tijd genoeg voor moeten uittrekken. Al zal het zeker niet aan de vele moderne liften liggen. Ook de off-piste mogelijkheden zijn eerder beperkt. Doordat het zo’n langgerekt gebied is, is de variatie in pistes toch groot. Veel sneeuwplezier op verschillende niveaus! Daardoor is het hier heel fijn vertoeven. Een ideaal skigebied om naartoe te gaan met kinderen.
Zillertal Arena staat ook bekend om zijn vele rodelbanen. Je kan er in elk dorp wel eentje terugvinden.  De rodelbaan onder de Gerlossteinlift (bij het gehucht Hainzenberg) is een aanrader, een zeven kilometer lange verlichte rodelafdaling.


Nederlands hoor je hier overal

Wie Zillertal Arena zegt, zegt vaak ook Nederlanders. En wie Nederlanders zegt, weet dat de typische uitbundige après-ski niet veraf is. Wie er niet van houdt kan natuurlijk ook rustigere plekjes of hutten opzoeken. Daar vind je er in Zillertal Arena genoeg van!

Doordat er zoveel Nederlanders komen kan je dan ook makkelijk Nederlandstalige skilessen reserveren, wat natuurlijk leuk is voor de kinderen. Door de hoge ligging van Gerlos en Köningsleiten kunnen kinderen vaak les krijgen in het dorp. Daarna kunnen de kinderen geanimeerd worden door ons eigen monitorenteam .

We besluiten dat Zillertal Arena een heel leuk skigebied is voor wie van variatie houdt. Ook het vele Nederlands en hun kindvriendelijkheid typeren dit skigebied.

Cijfers over Zillertal Arena:

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0