• Mondain skigebied
  • Champagne après-ski
  • Free-ride bestemming
  • Toegankelijk voor beginners
Een gezellig mondain dorp

Gstaad is een vrij bekend dorp in Zwitserland dat qua exclusiviteit vergelijkbaar is met Sankt Moritz. De authentieke chalets en indrukwekkende bergen rond Gstaad zorgen voor een prachtig wintersportdecor. Dit mondaine skigebied heeft wel wat meer sfeer door onder andere zijn gezellige voetgangerszone. Door alle exclusiviteit zal je hier niet direct een uitbundige après-ski terugvinden. Eerder een bar met champagne in een exclusief hotel. Je kan hier dus maar beter komen als je een rustige vakantie voor ogen hebt.

Het dorp van Gstaad is wel wat kleiner dan Sankt-Moritz alsook het skigebied. Maar door de vele verbindingen een heel aantrekkelijk skigebied voor beginners. Doordat de pistes niet zo hoog liggen hebben ze een schitterende ligging tussen de bomen. Het is er zelden druk. Enkel de gletsjer van Les Diablerets ligt wat hoger en is ook wat verder rijden. Maar je kan er zeker met de auto of met de skibus geraken. Alles ligt op korte afstand van elkaar. Je kan op Les Diablerets van begin november tot begin mei zeker terecht. Ook is de Glacier 3000 een leuke plek om te wandelen, langlaufen of een tochtje op de hondenslee te maken. 

Freeride in Gstaad

Voor wie van freeride houdt is Gstaad ook zeker een leuke bestemming. Je kan hiervoor het beste naar de Glacier 3000. Rond een hoogte van 3000 meter liggen hier 28 kilometer aan pistes. Er zijn uitdagende afdalingen, 10 skiliften en een funpark te vinden. Door zijn hoogte van 3000 meter is het hier altijd sneeuwzeker.

kortom, de off-piste mogelijkheden naast de piste in combinatie met de vele variatie aan pistes maakt Gstaad ideaal voor de meerwaardezoeker die er net iets meer voor wil betalen.

Cijfers over Gstaad:

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0