• Stevige Après-ski
  • Bijnaam: “Ibiza van de wintersport”
  • Sneeuwzeker door hoge ligging
  • Groot en modern skigebied

Ibiza van de wintersport

Het Oostenrijkse skidorp Ischgl is typisch een allround skiresort. In elke categorie scoort het skigebied op zijn minst een dikke voldoende. Tussen de grootse seizoensopening en -sluiting kan elk type wintersporter hier terecht. Ook de après-ski liegt er allerminst om. Aan al dit moois hangt een prijskaartje, maar dan krijg je ook wel de crème de la crème. Het levendige dorp biedt een enorm aanbod aan winkels, restaurants, bars en discotheken. Ischgl trekt daardoor ook een internationaal publiek. In onder andere de Kuhstall, Schatzi, Niki’s Stadl en Trofana Alm is het elke dag feest. Ze geven dan ook niet zonder reden de bijnaam “Ibiza van de wintersport”!

En hoewel Ischgl een naam heeft op het gebied van après-ski doet het skigebied hier zeker niet aan onder. Doordat de pistes voornamelijk boven de 2.000 meter liggen, is de sneeuw gegarandeerd van eind november tot begin mei. De ruim 200 kilometer aan pistes zullen elk type wintersporter aanspreken, maar ook liefhebbers van off-piste en freestyle zijn hier op hun plek.

Een rustiger dorp

Gältur ligt helemaal achterin het Paznauntal, op slechts 10 minuten van het bruisende Ischgl. Het is een dorp waar je toch meer rust kan vinden. De prijzen zijn hier dan ook gunstiger dan het naburige Ischgl.

Galtür is zeker een aanrader om een weekendje door te brengen, zelfs voor gevorderde skiërs. Er zijn heel wat uitdagende pistes en freeridemogelijkheden.

Met de skipas van Ischgl, kan je ook gaan skien in Galtür, Kappl en See.
De meeste wintersporters gaan vanuit 1 van deze gebiedjes, ook een dagje naar Ischgl.

Cijfers over Ischgl:

aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0

Cijfers over Galtür:

aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0