• Gigantisch gebied
  • Uitbundige après-ski
  • Uitdaging voor elk niveau
  • Vlot bereikbaar

De SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is heel erg gekend bij onze Noorderburen. En terecht. Het heeft namelijk alles waar je als wintersporter naar op zoek bent. De laatste jaren zijn de Belgen hier echter in volle opmars. Een groot en gevarieerd skigebied, veel gezellige berghutten, leuke dorpen en bruisende après-ski. 

Gigantisch skigebied

Het skigebied SkiWelt ( Wilder Kaiser-Brixental) ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen.Het is één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Je kan er van dorp naar dorp skiën zonder een skibus te nemen. Voor de kilometervreters is er de nieuwe gemarkeerde SkiWelt Tour. Deze kan worden afgelegd met de wijzers van de klok mee (80 km, groene markering) of andersom (90 km, oranje markering). Wintersporters kunnen op elke plaats in de SkiWelt de route oppakken en verlaten. De tochten gaan over prachtige pistes met heerlijke afdalingen en een mooi uitzicht op de Kitzbüheler Alpen.

In dit deel van Oostenrijk zijn de Alpen niet ruw of steil. Vanaf de Hohe Salve en de Choralpe lopen wat lastigere afdalingen. Het beschikt over 300km piste, voor elk wat wils. Een groot gedeelte van het gebied ligt beneden de boomgrens waardoor je ook bij slecht weer goed zicht hebt. Voor groepen is SkiWelt dan ook ideaal.

Westendorf
In Westendorf zijn tal van accommodaties te vinden in alle soorten prijsklassen. Je vindt er verschillende supermarkten, bars, restaurants en welnessmogelijkheden. Er is ook een mogelijkheid om ’s avonds nog een afdaling te maken op een verlichte piste in het midden van het dorp. Boarders kunnen terecht in het funpark bij Westendorf. Het is gesplitst in twee delen. Een deel voor beginners en voor gevorderden. Zo kan iedereen op zijn niveau oefenen. 

Cijfers over SkiWelt – Wilder Kaiser

Aantal km Piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0