• Familiebestemming
  • Ideaal voor beginners
  • Rustig
  • Goede prijs/kwaliteit

In het Val di Fiemme in Italië vind je een aantal los van elkaar gelegen skigebieden. Het grootste skigebied is dat van Obereggen(Latemar), maar ook de skigebieden van de Alpe Cermis en de Alpe Lusia zijn de moeite waard. Dankzij de vele sneeuwkanonnen is het Val di Fiemme redelijke sneeuwzeker. Het gebied heeft vele brede pistes die niet al te moeilijk zijn. Tijdens het skiën kan je een heerlijke stop maken in één van de vele bergrestaurants. Al moet je hier zeker geen uitbundige après-ski verwachten. 

Obereggen

De meeste wintersporters in het Val di Fiemme brengen veel tijd door in het skigebied Obereggen. Obereggen ligt aan de voet van Ski Center Latemar. Met een geweldig uitzicht op de gelijknamige berg vind je hier een groot aantal pistes die voornamelijk beginnende en lichtgevorderde skiërs en snowboarders aan zullen spreken. Voor de echte gevorderden biedt het gebied simpelweg te weinig uitdaging. Gratis shuttlebussen brengen je naar nabijgelegen dorpen pistes. Eens per week kan je hier avondskiën op verlichte pistes. Ook gezinnen met kinderen zullen dit een topgebied vinden omdat er een heel mooi stuk voor kinderen te vinden is.

Alpe Cermis & Alpe Lusia

Vanuit Cavalese brengt een lange gondelbaan je de Alpe Cermis op. De dalafdaling is lang en zeker niet lastig. In dit gebied is het over het algemeen wat rustiger dan in het grotere Latemar. Beginnende skiërs en snowboarders zullen zich waarschijnlijk het meest thuis voelen op de relatief eenvoudige afdalingen van de Alpe Lusia. Het skigebied is niet groot, maar er zijn zeker een aantal prachtige afdalingen te vinden. Je vindt hier verschillende restaurants, bars en winkels. Daarom is Val di Fiemme een fantastisch skigebied voor beginners. 

Cijfers over Val Di Fiemme:

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0