Frankrijk heeft een lange traditie als het gaat om wintersport. De meeste skigebieden zijn er erg populair voor een sneeuwzekere, zonovergoten skivakantie.

Je vindt hier de grootste skigebieden van de wereld. Ook aan après-ski wordt er veel aandacht besteed. Alle voorwaarden voor een geslaagde wintersport zijn aanwezig in Frankrijk.


SNEEUWZEKERE WINTERSPORT

De Franse skigebieden zijn te typeren als groot, zonnig en sneeuwzeker. Les Portes du Soleil en Les Trois Vallées behoren tot de grootste skigebieden van de wereld en hebben altijd voldoende sneeuw. Wanneer u van plan bent om op wintersport naar Frankrijk te gaan hoeft u zich geen zorgen te maken over de sneeuw of het weer. Door de ideale ligging is sneeuw en zon vrijwel gegarandeerd tijdens een wintersport in Frankrijk. Voor de liefhebber van kilometerslange afdalingen is Frankrijk een uitstekend wintersportland

BETAALBARE WINTERSPORT

De oude Franse skistations zijn niet de sfeervolste wintersportbestemmingen. Een wintersport in Frankrijk moest praktisch en betaalbaar zijn. Sfeer was echter een ander verhaal. Grote appartementencomplexen werden uit de grond gestampt met als resultaat een dorp vol betonnen hoogbouw. Voordeel is dat de vakantiehuizen en hotels in Frankrijk nooit ver van de piste verwijderd liggen. Een skibus is tijdens je wintersport in Frankrijk meestal niet nodig. Chalets en appartementen aan de piste komen hier vaak voor.

GEZELLIGE, SFEERVOLLE WINTERSPORT

De Franse skiresorts gaan echter ook met hun tijd mee. De vraag naar sfeer tijdens de wintersport is erkend en daar wordt bij nieuwe bebouwing rekening mee gehouden. Houten chalets aan de piste zijn in Frankrijk tegenwoordig erg populair. De après-ski benadert hier nog niet het niveau van Oostenrijk maar wordt toch steeds gezelliger. Naar Franse après-ski bestemmingen als Les Deux Alpes en Val Thorens kunt u met een gerust hart afreizen.