• Kuuroord voor de Beaumonde
  • Heel zonnig gebied
  • Bruisend uitgaansleven
  • Superieure hotels en restaurants

Het Zwitserse Sankt-Moritz telt meer dan 300 kilometer aan pistes verdeeld over vier losse skigebieden: Corviglia, Corvatsch-Furtschellas, Diavolleza-Lagalb en het kleinschalige Zuoz.  Hier wordt werkelijk van alles georganiseerd. De Winterspelen streken hier al tweemaal neer, in 1928 en 1948 en de inwoners beweren met grote stelligheid dat Sankt-Moritz de enige echte bakermat van de wintersport is. Hier werden bovendien de eerste Europese schaatskampioenschappen georganiseerd en het eerste golftoernooi op een bevroren meer. Nog steeds zijn ze hier veelvuldig in de weer met het organiseren van activiteiten.

Toch staat Sankt Moritz bekend als mondaine wintersportbestemming waar het draait om zien en gezien worden. Het centrum van de plaats wordt gevormd door een groot aantal luxe hotels, dure boetieks en chique restaurants. Je zou bijna vergeten dat de wintersportmogelijkheden hier ook optimaal zijn. Vanuit het dorp vertrekt een gondel en een bergtreintje die je afzet in het veelzijdige skigebied. Over de sneeuwzekerheid hoef je je ook geen zorgen te maken aangezien de pistes reiken tot 3057 meter.

De privé-jets van de jetset vliegen hier af en aan naar het kleine vliegveld. Er zijn hier vele exclusieve hotels en 320km aan geprepareerde pistes een uitstekende après-ski met een bruisend nachtleven en de vele andere sportmogelijkheden. Het skigebied bezit een zeer goed liftensysteem en dat maakt dat alle pistes uitstekend te bereiken zijn. De afdalingen zijn over het algemeen redelijk steil en dus zijn er overwegend rode pistes ook zijn er blauwe en zwarte pistes voldoende aanwezig.

Cijfers over Sankt-Moritz

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Lorem ipsum
0