• Sneeuwzekere pistes
  • Klein stadje
  • Levendig dorp met voldoende ontspanningsmogelijkheden
  • Freeride mogelijkheden
een mondaine stad

Davos is een hooggelegen skigebied in het Franstalige deel van Zwitserland.   Daardoor is het ook wel sneeuwzeker. Je vindt hier alle faciliteiten om het een kleine stad te noemen. Er zijn naast een skigebied met 236 km piste ook veel ontspanningsmogelijkheden. Je kan hier bijvoorbeeld nog andere wintersporten zoals schaatsen beoefenen. Daarom kunnen ook niet – skiërs zich hier zeker amuseren.  Davos heeft zich doorheen de jaren een mondain karakter aangemeten. Vanwege de opkomst van vele boetieks, chique restaurants en luxueuze hotels komt hier een publiek dat eerder dat meer uitgeeft. 

De après-ski is hier echter niet zo uitbundig zoals in Oostenrijk . Maar doordat het eerder een stadje is, zijn er genoeg bars en discotheken te vinden om uit te gaan tot in de vroege uurtjes.

Een gevarieerd skigebied

Davos is een heel gevarieerd skigebied, zowel voor beginners als gevorderden. Het bestaat uit twee delen namelijk Platz en Dorf. Vanuit deze beide deelgebieden geen er skiliften omhoog. Davos is groot dus er is wel kans dat je een stukje met de bus moet. Ook Free-riders zullen hier zeker aan hun trekken komen. Vanuit Klosters zijn er verschillende tochten naar Gargellen mogelijk. 

Davos ligt in het midden van skigebieden die bijna allemaal verbonden zijn. Het Parsenn gebied dat Davos en Klosters met elkaar verbindt is het grootste. De andere gebieden zijn Madrisa, Jakobshorn, Rinerhorn, Pischa en Schatzalp. Ze hebben allen hun eigen, lange historie maar een nadeel is dat ze niet allemaal verbonden zijn.

Kortom Davos is een skigebied voor elk wat wils met zijn vele mogelijkheden. We zijn natuurlijk in Zwitserland , dus vergeet niet om je portefeuille mee te nemen.

Cijfers over Davos:

aantal km piste
0
Aantal liften
0
hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0