Keuze voor een bestemming

De hoogte van een skigebied gebruiken veel skiërs onterecht om de sneeuwzekerheid te bepalen. Dit is echter niet altijd correct. Moderne skigebieden kunnen ook sneeuwgarantie bieden door de vele sneeuwkanonnen. Daardoor kan je dus ook in de paasvakantie in de meeste bestemmingen met een gerust hart skiën. Enkel de afdaling is op het einde van een warmer seizoen niet altijd mogelijk. Bovendien kan je in de keuze voor een bestemming best rekening houden met de reistijd. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een shortski met vliegtuig? Dan kan u best een keuze maken voor een bestemming dicht bij het vliegveld.

Oostenrijk  staat vooral gekend voor een fantastische après-ski en warme ontvangst. Bovendien vinden we er vooral verblijf op basis van hotelformule. We vinden er ook moderne liften en goed uitgeruste skigebieden.

Italië : staat over het algemeen vooral voor lekker eten, moderne skigebieden, vriendelijke bediening en deftige après-ski. De reden waarom er eerder voor Oostenrijk gekozen wordt, dan voor Italië, heeft overwegend te maken met de afstand. Verder hebben Oostenrijk en Italië een gelijksoortige groep reizigers.

In   ligt de nadruk vooral op chalets en appartementen. Mooie gebieden en bourgondisch genieten kenmerken Zwitserland. Het nadeel is vaak dat het een prijzig land is. Zeker als je prijs/kwaliteit gaat vergelijken met Oostenrijk en Italië.

Frankrijk heeft fantastische mogelijkheden qua skigebieden. Sommige bestemmingen worden er echter niet met evenveel zorg uitgebaat. Vaak vindt je er wel wat verouderde liften. In Frankrijk heb je ook vooral appartementsformules. Ga je voornamelijk om te skiën? Hecht je misschien minder belang aan een exclusieve accommodatie en een bruisende après-ski? Dan is Frankrijk voor jouw de perfecte keuze.

Kort samengevat: hoe meer vereisten, hoe duurder de bestemming. Wij besluiten dat bedrijven vaker voor een  skireis in Oostenrijk of Italië kiezen.