• Geschikt voor elk niveau
  • Gezellige après-ski
  • Ook super gebied voor kindjes
  • Sneeuwzeker

Serfaus, Fiss en Ladis beschikken over een groot, gevarieerd en compact skigebied in Oostenrijk. Sinds 1999 zijn de skigebieden aaneengesloten en is er te skiën tot 2820 meter . Door deze hoogte zijn de sneeuwcondities vaak perfect. Er is veel geïnvesteerd in comfortabele liften, waardoor je bijna geen sleepliften meer tegenkomt. Ondanks het skigebied groot is kan je snel tussen de verschillende dorpen op en neer skiën. Een ander hoogtepuntje is de Frommesabfahrt in Fiss. Deze meer dan 10 km lange afdaling leidt naar Fiss. Beginners vinden rondom de Komperdell in Serfaus en de Möseralm in Fiss gemakkelijke blauwe pistes. Skiërs en snowboards van elk niveau zullen zich hier thuis voelen. De apres- ski is hier eerder rustig.

Ladis

Het eerste dorp dat je tegen komt is Ladis. Het is het meest rustige en goedkope dorp van de drie. Het zonnige Ladis ligt aan de prachtige burcht Laudegg, die al vanuit het dal te zien is. Hoewel het dorp klein is kan je er leuke restaurantjes en après-ski vinden. Het iets lagere prijsniveau en de ligging maken van Ladis een heel aantrekkelijk dorp voor gezinnen met kinderen. 

Fiss

Fiss is wat groter dan Ladis. Je hebt er meer keuze uit gunstig gelegen appartementen en hotels. De keuze is ruim van luxueuze hotels tot gezellige pensions. Door de gunstige ligging wordt de auto grotendeels overbodig. Het zonnige Fiss ligt op een plateau boven het Oberinntal, in het grensgebied van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. De vele sneeuwkanonnen zorgen vaak voor goede pistecondities. Het nachtleven in Fiss is eerder beperkt.

Serfaus

Nog verder op het zonneplateau ligt het autovrije Serfaus. De hotels in Serfaus zijn wat duurder en luxueuzer dan gemiddeld. Serfaus is zeer geliefd bij gezinnen met kinderen. Er is een uitstekende skischool , kinderhotels en allerlei leuke faciliteiten voor kinderen. Samengevat is Serfaus een autovrij dorp waar families met kinderen zich thuis zullen voelen. 

Cijfers over Serfaus – Fiss – Ladis

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0