• Veel zon, maar sneeuwzeker
  • Skiën tot de voordeur
  • Goede uitgaansmogelijkheden, levendige sfeer
  • Zeer geschikt voor freestyles

Les Deux-Alpes is een sneeuwzeker skigebied in Frankrijk . Het is een samenwerking van in halverwege de twintigste eeuw van Vénosc en Mont de Lans. Dit resulteerde in een wintersportgrootheid. De zuidkant van het dorp, Village Vénosc is het gezelligste en rustigste deel van het dorp. Het is een zeer authentiek en aangenaam dorpje met goede en betaalbare accommodaties. Dankzij een lift zit je snel in het dorp van Les Deux Alpes. De noordkant ligt pal onderaan de pistes. Je kan er verschillende winkels, restaurants en bars terugvinden. 

De gekende Franse appartementen, vlakbij de lift kom je er vaak tegen. Er zijn hier voor elk budget wel accommodaties te vinden. Verder kan je er door een enorme sneeuwzekerheid (op de gletsjer wordt zelfs in de zomer geskied) heel fijn skiën. De vele zonuren en de goede off-piste mogelijkheden maken het een skigebied waarin er voor elke skiër wel wat te beleven valt. Les Deux Alpes richt zich al jaren op freestylers. De vele parken en boardercross parcours zijn dan ook een pluspunt voor wie er van houdt. Naast skiën zijn bijvoorbeeld ijsracen, ijsklimmen , parasailing, … hier bij de mogelijkheden.

Uitgaan in Les Deux Alpes

Dit skigebied staat vooral bekend om de goede uitgaansmogelijkheden. Het hele dorp is opgebouwd uit feest, party en entertainment. Vandaar dat hier in het verleden ook heel wat Belgische winterevenementen plaatsvonden bijvoorbeeld Studio Brussel Snowcase, BK Freestyle, ….

Hier vind je minder de typische  Oostenrijkse  après-ski, maar vooral bars en discotheken, zoals L´avalanche en Smithy´s. Deze gaan door tot in de vroege uurtjes. Daardoor is Les Deux Alpes vooral populair bij een gemiddeld jong publiek, een echte studentenbestemming.

Cijfers over Les Deux Alpes

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0