• Sneeuwzeker
  • Veel internationale evenementen
  • Bruisend nachtleven
  • Voor elk niveau wat wils!

Eén van de meest levendige en actieve dorpen in de Oostenrijkse Alpen is het bruisende Sölden. Naast internationale skiwedstrijden, worden hier ook culturele activiteiten als concerten georganiseerd. Er heerst altijd een aangenaam actieve sfeer in het dorp. Het skigebied van Sölden is groots en veelzijdig en de après-ski blijft daarbij niet achter. Je kan er van de après-ski genieten in verschillende barretjes, cafés en discotheken.

Wie in alle rust van dit mooie gebied wenst te genieten, kan in het hoger gelegen hoteldorp Hochsölden een accommodatie boeken. De pistes bij Hochsölden zijn vooral geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen.

Het moderne skigebied van Sölden-Hochsölden biedt ruim 150 km pistes en heeft een afwisselend aanbod aan afdalingen. Door de twee gletsjers – de Tiefenbach en de Rettenbach – is het seizoen in Sölden lang en sneeuwzeker. Beginners kunnen prima uit de voeten op de Giggijoch en de beide gletsjers. Voor de gevorderden liggen er een drietal uitdagende pistes op de Gaislachkogel, waarbij een hoogteverschil van 1700 meter overbrugt wordt. Ook de “Wilde Abfahrt” is een echte “benentrainer” voor ervaren wintersporters. Vanaf het BIG3 panorama-platform heeft men een prachtig uitzicht. Hiervandaan vertrekt tevens de langste afdaling van het gebied (15 km, 2000 hoogstemeters). In Sölden worden regelmatig grote internationale evenementen georganiseerd.

Cijfers over Sölden:

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0