• Perfect geschikt voor shortski´s en families
  • Beperkte afstand vanaf België
  • Rodelbanen
  • Vele variaties door deelskigebieden
Regio Zugspitz Arena

In dit skigebied in Oostenrijk ligt de hoogste berg van Duitsland. Deze is nét geen 3000 meter hoog. Toch liggen de skigebieden van de Zugspitz Arena grotendeels in Oostenrijk . Toch is de regio vernoemd naar deze overheersende berg. Er liggen in totaal zes deelgebieden in dit skigebied. Deze skigebieden zijn niet per lift met elkaar verbonden, maar er rijden wel skibussen door het skigebied. In de praktijk komt het erop neer dat je een skigebied voor een dag (of langer) kiest. Verwacht geen lange tochten te maken in de Zugspitz Arena, maar er is wel een goed aanbod van gevarieerde skigebieden.

Skigebied ideaal voor families

De Zugspitz Arena is een ideaal skigebied voor families en kinderen. In ieder deelgebied (met uitzondering van de Zugspitze waar je met de kids qua lessen weinig te zoeken hebt) zijn de voorzieningen voor kinderen zeer goed geregeld. e vindt er overal rustige, blauwe pistes. 
Doordat de skigebieden niet al te groot zijn kom je elkaar vaak tegen op de piste.
Het is het makkelijk om ‘s middags gezamenlijk te lunchen in een van de vele restaurants. En wil je als gevorderde skiër eens wat anders? Dan rijd je met de auto of bus snel naar een van de andere skigebieden in het dal. 


Andere activiteiten in Zugspitz Arena

Er is ook buiten het skiën genoeg te doen in de regio. Uiteraard heb je hier langlaufpistes en rodelbanen. Wil je liever een dagje niet in de sneeuw staan, dan is een bezoek per trein aan het nabijgelegen  Garmisch-Partenkirchen een aanrader. In dit gezellige Duitse stadje kan je goed shoppen. Zugspitz Arena is dus een skigebied met voor elk wat wils. 

Cijfers over Zugspitz Arena

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0