• Pittoresk stadje
  • Betaalbaarder naar de Matterhorn
  • Fantastisch skigebied
  • Verbinding met Zermatt
Aan de voet van de Matterhorn

Breuil-Cervinia is een Italiaans skigebied, dicht bij de Zwitserse grens. Je vindt het aan de voet van de Matterhorn. Het hoogste punt is op plateau Rosa. Dit bergstation vormt de Zwitserse- Italiaanse grens. Van daaruit kan je langs een 22 kilometer lange afdaling naar beneden skiën. Ze beweren de langste afdaling ter wereld te hebben maar je moet er tussendoor wel een korte lift voor nemen. Het skigebied maakt met haar moderne infrastructuur verbinding met het Zwitserse  Zermatt.  Skiën in Breuil-Cervinia is een heel stuk interessanter qua prijs in vergelijking met de Zwitserse kant van de Matterhorn

Skigebied Breuil-Cervinia

Het Italiaanse deel van het skigebied is een uitgebreid netwerk van meer dan 100 kilometer pistes. Ze zijn verdeeld over Cervinia en Valtourneche. De hellingen zijn echter redelijk flauw waardoor er veel blauwe en rode pistes te vinden zijn. Dit maakt van Breuil – Cervinia een ideaal skigebied voor beginners met haar brede lange pistes. Dat er een zeker tekort is aan zwarte pistes kan je wel stellen. Aan de Zwitserse kant echter zijn deze wel veel meer te vinden. Alle pistes zijn er zeer duidelijk aangegeven, je kan nergens fout gaan. Door de vele vernieuwde skiliften is het er meestal ook erg rustig. Er ligt een kinderland direct aan het dorp. Je vindt er een aantal leuke oefenpistes. Vergeet niet dat je wel al op een zekere hoogte bent.

Voor de off-piste mogelijkheden moet je vooral aan de kant van de gletsjer zijn. Zorg ervoor dat je hier altijd met een gids op pad gaat. 

Kortom is dit skigebied geschikt voor beginners, kindvriendelijk, rustig en sneeuwzeker.

Cijfers over Breuil-Cervinia

Aantal km piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0