• autovrij
  • sprookjesachtig dorp
  • Prachtige omgeving
  • Goede apres-ski

Zermatt is één van de skigebieden in Zwitserland waar elke skiër een keer moet geweest zijn. Het is een groot, uitdagend skigebied met natuurlijk het fantastische uitzicht op de Matterhorn. Je vindt er een aantal lange afdalingen die zeker uitdagend kunnen zijn. Ook in de zomer kan je op de Klein Matterhorn meer dan 1000 meter afdalen. Vanuit Zermatt is het onder andere mogelijk om de grens over te steken naar het Italiaanse  Breuil- Cervinia  en prachtige tochten te maken.

Zermatt autovrij
Het dorp zelf is authentiek en gezellig. Auto’s zijn er niet welkom. Deze staan geparkeerd in het lager gelegen Täsch, waarna je het laatste deel met de trein aflegt. In Zermatt rijden daarom alleen elektrowagens rond. Het prijsniveau in het dorp ligt hoog, met hotels, restaurants en winkels van internationale klasse. Je zult begrijpen dat een wintersportvakantie hier al snel wat meer dan gemiddeld zal kosten. Skiën in Zermatt is wel een ervaring die zal blijven hangen.
Skiën in Zermatt

De gevorderde skiër vindt hier zeker uitdaging met de vele rode en zwarte pistes. Ook snowboarders worden hier blij van de weinige vlakke stukken. Zeker in combinatie met Breuil- Cervinia kan je hier mooie tochten maken. Voor beginners vind je de meeste blauwe pistes bij Riffelberg. Met meer dan 300km aan pistes ,sneeuwzekerheid , variatie aan pistes en adembenemende uitzicht kijkt elke wintersporter hier zijn ogen uit.

Cijfers over Zermatt

Aantal km Piste
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0