• Sneeuwzeker
  • Geschikt voor families en beginners
  • Rustig skigebied
  • Geen vlakke stukken
Sneeuwzekere vakantie

Eén van de grootste troeven van de Pitztaler Gletsjer is zijn hoge ligging. Het hoogste punt ligt maar liefst op 3340 meter. Door zijn ligging is de Pitztaler Gletsjer één van de mooiste en tegelijk ook rustigste gletsjers.  De gletsjer is verbonden met deelgebied Rifflsee. Hoewel je hier veel rode pistes kan terugvinden, moet je je hier als beginner niet druk over maken. Verreweg de meeste pistes zijn breed en en niet te steil. Het Oostenrijkse gebied hoort bij de dorpen  Mandarfen – Mittelberg (Tirol) en  Sankt Leonhard im Pitztal.

Door zijn hoogte en sneeuwzekerheid is dit skigebied zelfs in de zomer geopend. Het dichtste vliegveld ligt in Innsbruck op zo’n 80 km rijden. 

Mandarfen

Het dorpje Mandarfen is het laatste dorpje in het Pitztal. Van hieruit ben je vlakbij een ondergrondse trein die je op 10 minuten naar de gletsjer brengt. Ook kun je met een skibus of je eigen auto naar de gondellift van Rifflsee. Dit kleine skigebied is via een blauwe piste verbonden met de gletsjer. In de eerste week van de  paasvakantie organiseren wij een KIDS week in Mandarfen. 

Cijfers over Pitztal Gletsjer

Aantal km pistes
0
Aantal liften
0
Hoogste punt
0
Afstand vanaf Brussel
0