De skigebieden in Oostenrijk spreken iedereen aan. Of je nu op zoek bent naar uitdagende, steile afdalingen of eenvoudigere pistes, hier ligt het voor u klaar. De Oostenrijkse skigebieden zijn veelzijdig, afwisselend en sneeuwzeker. Vaak reiken ze tot boven de 2000 meter wat tot sneeuwzekere pistes leidt. Zelfs al laat de winter ons onverhoopt in de steek, dan zijn er altijd nog moderne sneeuwkanonnen die voor skiplezier zorgen. Zowel beginnende als gevorderde skiërs kunnen hier een piste op hun niveau vinden. Ook gezinnen met kinderen weten de weg hiernaartoe vaak te vinden.

Een andere reden om voor een skigebied in Oostenrijk te kiezen is de après-ski. De sfeer van de echte schlägers met bijhorende Schnäps en Glühwein valt nergens te evenaren.

Oostenrijk is al jaren één van de populairste wintersportlanden onder Belgen. Ieder jaar vertrekken we per auto, bus, trein of vliegtuig naar de Oostenrijkse bergen om te skiën of te snowboarden. Is het de gezellige après-ski wat ons zo aantrekt of toch de veelzijdige skigebieden? We kunnen tal van redenen verzinnen waarom dit land zo in de smaak valt. Over de sneeuwhoogtes hoeft u zich vrijwel nooit zorgen te maken en betaalbare accommodaties zijn er in overvloed. Ieder type wintersporter, oud of jong, ervaren of beginner, zal zich vermaken.

Oostenrijk ademt wintersport

Wintersport en Oostenrijk is onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Oostenrijkse skigebieden zijn misschien minder uitgestrekt dan in Frankrijk maar minstens zo veelzijdig. Wanneer u met een gezelschap op wintersport gaat zal iedereen zich vermaken. Van snowboarden of skiën in Oostenrijk krijgt u zeker geen spijt. 

Meer dan de sport

Maar een wintersport in Oostenrijk is meer dan alleen skiën en snowboarden. U kunt hier ook prima langlaufen, wandelen of rodelen. De après-ski mag ook niet ontbreken in het gebied van après-ski. Bier, glühwein en après-ski hits maken het extra gezellig. Voor veel mensen is de après-ski in Oostenrijk al een reden op zich om hier op skivakantie te gaan. De overvloed aan hotels bieden bovendien uitstekende wellness mogelijkheden.